Bureau Peper

Meer verbinding
leidt tot
meer resultaat

Mensen zijn sociale wezens

We willen ergens bij horen. Bij een groep waarin we gezien en gewaardeerd worden. Dat geldt privé, maar zeker ook voor werk. We willen werken in een setting of organisatie die bij onze waarden past, in een team met een voor ons waardevolle taak en samen met collega’s die ons waarderen. Dan voelen we ons met elkaar verbonden, zijn we bereid er samen de schouders onder te zetten of een stapje extra te doen.

Verbinding met elkaar én met de taak

Verbinding met elkaar en met de taak is een belangrijke factor voor een succesvol team: samen ben je sterker en bereik je meer dan als losse individuen. Alles begint met elkaar kennen en weten te vinden. Maar ook elkaar begrijpen, elkaars kwaliteiten kennen en daarvan gebruik maken, verschillen omarmen. Samen een omgeving creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn en waarin je je kwetsbaar durft op te stellen. Samen werken aan resultaat en daarbij gebruik maken van ieders unieke talent.

Dit klinkt misschien allemaal best logisch, maar wordt een stuk ingewikkelder, als je elkaar minder vaak tegenkomt. En dat is precies wat er tegenwoordig gebeurt, nu er zoveel meer wordt thuisgewerkt. Daar heeft de verbinding onder te lijden. Een goed samenwerkend team kan natuurlijk wel tegen een stootje. Maar hoe werkt dat als je nieuwe collega’s krijgt? Of als mensen het team verlaten? Of als de taak van het team verschuift?

Als je wilt dat jullie team goed blijft presteren, ontkom je er niet aan om ook aandacht te hebben voor de verbinding. Daar kun je op verschillende manieren invulling aan geven: bij voorbeeld door elk overleg met iets persoonlijks te starten, door een vaste kantoordag af te spreken, door samen een borrel te drinken of door regelmatig een teamsessie te organiseren. En zo’n teamsessie hoeft dan echt niet alleen maar over persoonlijke dingen te gaan. Samen werken aan een vraagstuk werkt namelijk óók heel verbindend!

Wil je eens sparren hoe je in jouw team meer verbinding kunt creëren? Neem dan gerust contact met me op.

Durf jij het aan?