“Natascha is een verbinder pur sang.”

“Je flexibiliteit, snel meedenken en uitdagen, dubbel checken etc. heb ik erg gewaardeerd.”

“Je hielp ons de vragen scherp te krijgen en loodste ons met de juiste balans tussen structuur en ‘vrijlaten’ door de dag.”

“CBS en DNB werken nauw samen om voor de macro-economie de cijfers voor de nationale rekeningen en de betalingsbalans op te stellen. In dit complexe proces zijn circa 100 mensen betrokken die allemaal een bijdrage leveren. Op kwartaal en jaarbasis worden telkens de nieuwste cijfers samengesteld, waarbij de kwaliteit van de cijfers heel belangrijk is. Beide organisaties hebben de ambities uitgesproken om objectiever te sturen op de kwaliteit middels KPI’s. Het opzetten van de KPI’s is een tijdrovende en lastige klus, omdat je zoekt naar indicatoren die goed meetbaar zijn en die ook echt iets zeggen over de kwaliteit. En omdat deze KPIs raken aan het hart van de werkzaamheden van medewerkers.

Daar spelen organisatiebelangen doorheen en ook belangen en voorkeuren van individuele mensen. Wij hebben Natascha gevraagd om in meerdere sessies met verschillende doelgroepen dit proces te organiseren en te begeleiden. Dit heeft ze gedaan gebruikmakend van meerdere werkvormen, waardoor de sessie afwisselend en leuk zijn. Door de resultaatgerichte aanpak van Natascha hebben we inmiddels een mooie en gedragen set KPI’s. Natascha luistert goed, vraagt goed door, heeft een goed gevoel voor onderstroom en onderlinge verhoudingen, ze bereidt zaken zeer goed voor en zorgt voor concrete follow-up. Wat ons betreft een aanrader voor dergelijke vraagstukken.”

Mark de Rijter, Centraal Bureau voor de Statistiek, en Peter Minderhoud, De Nederlandsche Bank

“Ons team gaat op het moment door een aantal veranderingen heen die de inhoud van de werkzaamheden, maar ook het bestaan van het team onzeker maken. Dit is de afgelopen 4 jaar al aan de hand en dat heeft best een impact op de mensen in het team. Ik wilde het team graag meenemen in de laatste stand van zaken. Wat weten we wel en wat weten we nog niet. En hoe kunnen we als team nou omgaan met de onzekerheid van het niet weten. Daarnaast wilde ik ook graag kijken naar hoe we kunnen groeien als team en inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkeling. En mensen met energie en een ´we gaan er voor´ houding de middag uit zien komen.

Ik heb ontzettend fijn met Natascha samengewerkt. Uit mijn brei van woorden en verhaal, wat op zichzelf al wat onduidelijk was, heeft Natascha bijzonder goed de kern gehaald en werkvormen gevonden die het team precies hebben gegeven wat nodig was. De voorbereiding was erg goed.
Tijdens de teammiddag heeft Natascha ons team met veel enthousiasme, energie en empathie meegenomen in het programma. Iedereen liep aan het einde van de middag met nieuwe ideeën, energie en enthousiasme naar buiten. Precies wat we nodig hadden.”

Marjolijn Borghardt, gemeente Amsterdam

“Een zeer geslaagde dag vol activiteiten, waarvan je vooral achteraf pas ziet hoe tactvol ze in elkaar zijn gezet. Een kunst op zich.”

“Natascha brengt energie, ze is enthousiast, ze komt altijd met verrassende en passende werkvormen, ze zorgt voor humor én diepgang. En dat leidt tot mooie resultaten.”

“Natascha heeft ons verschillende keren ondersteund bij het verbeteren van onze strategie en interne samenwerking. Ze voelt feilloos aan wat de kernvraag is, wat de pijnpunten zijn en denkt geweldig met je mee. Daarnaast heeft ze het aanstekelijke enthousiasme dat je nodig hebt voor dit soort trajecten. Een aanrader!”

Sylvia de Groot Heupner, Het Begint met Taal

“Bij mijn vorige werkgever had ik al op verschillende manieren met Natascha samen gewerkt. altijd met een goed resultaat en veel vrolijkheid. Ik wist daarom meteen dat ik haar wilde inzetten voor een klus bij het RIVM. Wat ik eerder niet zo gerealiseerd had maar nu sterk opviel is dat ze met weinig toelichting van mijn kant de situatie perfect wist in te schatten en met een passend voorstel kwam. De uitvoering verliep goed, uiteraard weer met de typische Natascha vrolijkheid. Resultaat voor ons: een positieve vibe en verbinding tussen de teams.”

Marly van Horck, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

“Wat een super gave ervaring om met Natascha Lantema van Bureau Peper samen te werken! Ze heeft onze organisatie geholpen bij het samenbrengen van twee teams en heeft een ongelooflijke dosis positiviteit en interne waardering voor elkaar toegevoegd aan onze organisatie. Vanaf het allereerste moment dat we met Natascha in contact kwamen, werden wij blij van haar enthousiasme en toewijding. Ze begreep de uitdagingen waarmee we te maken hadden en kwam al snel met een op maat gemaakt programma.
Natascha gaf ons niet alleen de tools en handvatten die we nodig hadden om onze teams prettiger samen te laten werken, maar ze zorgde er ook voor dat de hele ervaring plezierig was en een flinke impact heeft gemaakt waar een jaar na dato op kantoor nog steeds over gesproken wordt. Haar aanpak was energiek, motiverend en oprecht betrokken bij het succes van ons team waardoor er een ontspannen sfeer ontstond en iedereen zich op z’n plek voelde. Hierdoor kon een open dialoog ontstaan. We hebben een top dag gehad! ”

Erik Reilink, Vesting Accountants